A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. The ability to encourage the technical people to produce their best ability is known as ______ .
a. Organization
b. Motivation
c. Ideas or innovation
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Motivation

52. Processes for evolving a software product depend on:
a. Type of software to be maintained.
b. Development processes used.
c. Skills and experience of the people involved.
d. All the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All the mentioned

53. Which technique is applied to ensure the continued evolution of legacy systems ?
a. Forward engineering
b. Reverse Engineering
c. Reengineering
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

54. Program modularization and Source code translation are the activities of_____________.
a. Forward engineering
b. Reverse Engineering
c. Reengineering
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Reengineering

55. A sociotechnical system is a system that includes
a. people
b. software
c. hardware
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

56. Consider an example of a system which has a police command and control system that may include a geographical information system to provide details of the location of incidents. What kind of system the example represents?
a. Complex System
b. Technical computer-based system
c. Sociotechnical System
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and c

57. Which property of a sociotechnical system varies depending on how the component assemblies are arranged and connected?
a. security
b. usability
c. volume
d. reliability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).volume

58. Which property of a sociotechnical system depends on the technical system components, its operators, and its operating environment?
a. security
b. usability
c. volume
d. reliability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).usability

59. In a sociotechnical system, you need to consider reliability from perspectives namely:
a. only software reliability
b. only hardware reliability
c. hardware and software reliability
d. hardware, software and operator reliability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).hardware, software and operator reliability

60. There are ________ overlapping stages in the lifetime of large and complex sociotechnical systems.
a. two
b. three
c. four
d. five
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).three

Page 6 of 26