A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. How many phases are there in Scrum ?
a. Two
b. Three
c. Four
d. Scrum is an agile method which means it does not have phases.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Three

42. Which of these software characteristics are used to determine the scope of a software project?
a. Only performance
b. Only context
c. Information objectives, function, performance
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Information objectives, function, performance

43. Which of the following is/are considered stakeholder in the software process?
a. Customers
b. End-users
c. Project managers
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

44. Which Variation control in the context of software engineering involves controlling variation?
a. Process applied
b. Resources expended
c. Product quality attributes
d. All mentioned above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All mentioned above

45. What is the main aim of Software engineering?
a. Reliable software
b. Cost effective software
c. Reliable and cost effective software
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Reliable and cost effective software

46. Choose the correct option according to the given statement.

Statement 1: Software is a physical rather than a logical system element.
Statement 2: Computer software is the product that software engineers design and build.
Statement 3: Software is a logical rather than a physical system element.
Statement 4: Software is a set of application programs that are built by software engineers.
a. Statement 1 and 2 are correct.
b. Only Statement 2 and 3 are correct.
c. Statement 2 and 3 and 4 are correct.
d. All statements are correct
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Statement 2 and 3 and 4 are correct.

47.  An effective project manager define a competent manager must reward Initiative and accomplishment to optimize the productivity of a project team is ______ .
a. Problem solving
b. Managerial identity
c. Achievement
d. Influence and team building
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Achievement

48. In the management subsystem what is the functional elements and associated workflow will support the content object identification, version control, change management, change auditing and reporting?
a. Content database
b. Database capabilities
c. Configuration management function
d. All mentioned above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Configuration management function

49. Abbreviate the term ILFs.
a. Interface logical files
b. Internal logical files
c. Input logical files
d. Internal logical function
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Internal logical files

50. What is a special set of ISO guidelines that developed to help the interpret standard for the use in software process?
a. ISO 9001-2000
b. ISO 9001-2001
c. ISO 9000-3
d. ISO 9000-4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ISO 9000-3

Page 5 of 26