A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Which of the following is not a type of a 4GL? One originating _______________.
a. on Lisp machine
b. on report generators
c. from database query languages
d. from GUI creators
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).on Lisp machine

32. Which of the following 4GLs invented at IBM and subsequently adopted by ANSI and ISO as the standard language for managing structured data?
a. SQL
b. PROLOG
c. C
d. JAVA
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).SQL

33. _____________&_____________ are two kinds of software products.
a. CAD, CAM
b. Firmware, Embedded
c. Generic, Customised
d. basic, Advanced
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Generic, Customised

34. The work associated with software engineering can be categorized into three generic phases,regardless of application area, project size, or complexity namely the__________ phase which focuses on what, the_________ phase which focuses on how and the_________ phase which focuses on change.
1. support
2. development
3. definition
a. 1, 2, 3
b. 2, 1, 3
c. 3, 2, 1
d. 3, 1, 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).3, 2, 1

35. Which of the following activities of a Generic Process framework provides a feedback report?
a. Communication
b. Planning
c. Modeling & Construction
d. Deployment
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Deployment

36. RUP stands for____________ created by a division of ____________.
a. Rational Unified Program, IBM
b. Rational Unified Process, Infosys
c. Rational Unified Process, Microsoft
d. Rational Unified Process, IBM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Rational Unified Process, IBM

37. Which one of the following is not a fundamental activity for software processes in software engineering ?
a. Software Verification
b. Software Validation
c. Software design and implementation
d. Software evolution
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Software Verification

38. Arrange the following steps to form a basic/general Engineering Process Model.
1. Test
2. Design
3. Install
4. Specification
5. Manufacture
6. Maintain
a. 2, 4, 5, 1, 6, 3
b. 4, 2, 5, 1, 3, 6
c. 2, 4, 5, 1, 3, 6
d. 4, 2, 5, 1, 6, 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).4, 2, 5, 1, 3, 6

39. Select the option that suits the Manifesto for Agile Software Development
a. Individuals and interactions
b. Working software
c. Customer collaboration
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

40. Agile Software Development is based on
a. Incremental Development
b. Iterative Development
c. Linear Development
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

Page 4 of 26