A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which of these software engineering activities are not a part of software processes ?
a. Software dependence
b. Software development
c. Software validation
d. Software specification
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Software dependence

22. Which of these is incorrect ?
a. Software engineering belongs to Computer science.
b. Software engineering is a part of more general form of System Engineering.
c. Computer science belongs to Software engineering.
d. Software engineering is concerned with the practicalities of developing and delivering useful software.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Computer science belongs to Software engineering.

23. Which of these is true ?
a. Generic products and customized products are types of software products.
b. Generic products are produces by organization and sold to open market.
c. Customized products are commissioned by particular customer.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

24. Which of these does not affect different types of software as a whole?
a. Heterogeneity
b. Flexibility
c. Business and social change
d. Security
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Flexibility

25. The fundamental notions of software engineering does not account for ?
a. Software processes
b. Software Security
c. Software reuse
d. Software Validation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Software Validation

26. Which of these is not true ?
a. Web has led to availability of software services and possibility of developing highly distributed service based systems.
b. Web based systems have led to degrade of programming languages.
c. Web brings concept of software as service.
d. Web based system should be developed and delivered incrementally.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Web based systems have led to degrade of programming languages.

27. Identify a fourth generation language(4GL) from the given below.
a. FORTRAN
b. COBOL
c. Unix shell
d. C++
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Unix shell

28. Arrange the following activities for making a software product using 4GT.
i. Design strategy
ii. Transformation into product
iii. Implementation
iv. Requirement gathering
a. 1, 4, 3, 2
b. 4, 3, 1, 2
c. 4, 1, 3, 2
d. 1, 3, 4, 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).4, 1, 3, 2

29. 4GL is an example of ______________ processing.
a. White Box
b. Black Box
c. Functional
d. Both b & c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b & c

30. The 4GT Model is a package of __________________.
a. CASE Tools
b. Software tools
c. Software Programs
d. Documentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Software tools

Page 3 of 26