A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. The document listing all procedures and regulations that generally govern an organization is the
a. procedures log
b. organization manual
c. personal policy book
d. administrative policy manual
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).organization manual

92. A statement-by-statement description of a procedure is detailed in a
a. record layout
b. procedure log
c. written narrative
d. systems flowchart
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).written narrative

93. Which of the following tools is not used for process descriptions?
a. Structured
b. Pseudocodes
c. Decision tables
d. Data Dictionary
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Data Dictionary

94. Which of the following is not a factor in the failure of a systems development project ?
a. Size of the company
b. Inadequate user involvement
c. Failure of systems integration
d. Continuation of a project that should have been cancelled
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Size of the company

95. Which of the following contains a statement-by-statement description of a procedure?
a. Record layout
b. Procedure Log
c. Written narrative
d. Systems flowchart
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Written narrative

96. The first step to the system study project is to
a. staff for the study project
b. announce the study project
c. describe information needs
d. define system performance criteria
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).announce the study project

97. What part of documentation offers both a pictorial and written description of system?
a. System's abstract
b. System's narrative
c. System's overview
d. Problem definition
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).System's overview

98. Generally, the top management of an organization is more interested in
a. tactical decisions
b. strategic decisions
c. day-to-day operations
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).strategic decisions

99. Back-up procedures help in
a. restoring the operation whenever there is a disk failure
b. restoring the data files whenever there is a system crash
c. restoring both application and system software whenever there is a disk corruption
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

100. What is (are) reason(s) to change an information system?
a. New technology
b. New requirements
c. Problems in the existing system
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of these