A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. Which of the following is considered when broker is compared to iterator pattern?
a. An iterator provides access to the elements of a collection on behalf of a client
b. An iterator do not provides access to the elements of a collection on behalf of a client
c. Broker is not an iterator pattern
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).An iterator provides access to the elements of a collection on behalf of a client

82. Which among these are the consequences for the broker pattern?
a. Broker patterns simplify or decompose suppliers, or ease communication between them
b. Broker patterns thus increase changeability, modifiability, and re usability
c. By interposing additional processing, they may degrade performance
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

83. Which of the following is true for facade pattern?
a. The Facade pattern is a broker pattern that eases interaction between a client and a sub-system of suppliers
by providing a simpler interface to the sub-system
b. Sub-systems may contain many classes with complex interfaces and relationships, but often clients only need basic services that can be supplied through a simple interface
c. The broker class, called a façade, provides basic, simplified services to clients by taking upon itself the job of dealing with a complex sub-system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

84. Which of the following belongs to iterator pattern?
a. They delegate activities to other portions of the sub-system to which they provide an interface
b. The details of such delegations depend on the sub-system in question
c. The behavior follows the general outline of a broker pattern interaction
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

85. Which of the following i correct?
a. The Mediator pattern provides a means of increasing coupling
b. In the Mediator pattern, interacts with one another, collaborating objects and with a special mediator class
c. The objects are coupled only to the mediator, which contains all the code for coordinating the collaboration
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).The objects are coupled only to the mediator, which contains all the code for coordinating the collaboration

86. Which of the pattern all the classes coupling is reduced?
a. Iterator
b. Facade
c. Mediator
d. Proxy
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Mediator

87. Which of the following is for Facade Pattern?
a. Interaction is begun by one of the collaborators or a client object outside the collaboration
b. The object directs the collaboration, with all communication going between it and the colleagues in the interaction
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

88. Which of the following is a type of broker pattern?
a. Mediator
b. Facade
c. None of the mentioned
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

89. Which of the following does not follow the sequence of the mediator pattern?
a. As in any broker pattern, the Mediator receives a request for service at last
b. It then controls an interaction with the collaborating colleagues to supply the service
c. If one collaborator needs help from another, it notifies the Mediator object, which obtains the needed service from another collaborator
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).As in any broker pattern, the Mediator receives a request for service at last

90. The Mediator pattern has which of the following advantages?
a. It decouples collaborators, making them more changeable and reusable
b. It centralizes control of an interaction in the mediator class, making it easier to change, thus increasing modifiability
c. It simplifies the collaborators, making them easier to understand, and hence to change
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned