A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Which of the following is correct about Collection interface simplicity?
a. Each iterator can be responsible for managing one traversal of its associated collection independently of all other iterators
b. Clients can then use several iterators at once to traversal the iterations in various ways simultaneously
c. The iteration control interface is in iterator and not the collection
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).The iteration control interface is in iterator and not the collection

72. An iteration mechanism is able to tolerate changes to its associated collection only when collection meets which of the following?
a. Fault Tolerance
b. Iteration Termination
c. Complete Traversal
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

73. Which of the following does not belong to mid-level design patterns?
a. Broker
b. Iterator
c. Generator
d. Reactor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Iterator

74. Which of the following pattern features a client that needs a service from a supplier,but there is some problem with the supplier providing the
service directly to the client?
a. Broker
b. Iterator
c. Generator
d. Reactor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Broker

75. Which of the following pattern includes client that generally creates a instance that registers with a target to carry out tasks in response to target events on behalf of the client?
a. Broker
b. Iterator
c. Generator
d. Reactor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Reactor

76. Which of the following is true with respect to generator pattern?
a. They have a broker that mediates interactions between a client and a supplier
b. They have a generator that creates instances of a product on behalf of a client
c. They have a reactor that registers with a target to respond to target events on behalf of a client
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).They have a generator that creates instances of a product on behalf of a client

77. Which of the following is true for broker pattern?
a. Broker patterns are the simplest mid-level design patterns
b. All broker patterns have instances of a Broker class that mediate the interaction between Client and Supplier class instances
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

78. Brokers patterns can be used for which of the following reasons?
a. Simplify the Supplier
b. Decompose the supplier
c. Facilitate Client/Server interface
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

79. Which of the following involves breaking of complex supplier into parts with a broker presenting a uniform interface to the client and deciding how to route client requests?
a. Simplify the Supplier
b. Decompose the supplier
c. Facilitate Client/Server interface
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Decompose the supplier

80. Which of the following is false for broker pattern?
a. Broker classes mediate communications between clients and suppliers, and in doing so they may slow this interaction, causing a performance penalty
b. A broker may sometimes be able to provide some services to clients more cheaply than if the clients interacted directly with the suppliers
c. Brokers always damage performance
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Brokers always damage performance