A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which among these are the iteration control facilities?
a. Initialize
b. Information Hiding
c. Multiple iterations
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Initialize

62. Which of these are necessary requirements for Iteration mechanism?
a. Initialize
b. Completion Test
c. Information Hiding
d. Access Current
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Information Hiding

63. Which of these prepare iteration mechanism for next traversal?
a. initialize
b. Information Hiding
c. Advance current Test
d. Flexibility
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).initialize

64. Which of the possibilities for where an iteration mechanism resides?
a. Programming Language
b. Collection
c. Iterator
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

65. Interface control mechanism can work in which of these ways?
a. Internal
b. External
c. Peripheral
d. Internal & External
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Internal & External

66. An iteration mechanism which provides collection element as directed by the client?
a. Internal
b. External
c. Collection
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Internal

67. Which of the following is true about built-in internal iteration control mechanism?
a. The client must process for each collection iteration and give it to the iteration mechanism
b. The iteration mechanism then traverses the collection applies the processing package
c. Lack of flexibility is the biggest drawback
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

68. Which of the following is true about built-in external iteration control mechanism?
a. The collection might provide with the following operations to control iterations- reset,get next,has More
b. Reset initializes the iteration
c. Get Next obtains the current value and the advance to the next element
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

69. Placing the iteration mechanism in iterators separate from collection must satisfy which of the following?
a. Multiple Simultaneous Iterations
b. Collection Interface Simplicity
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

70. Which of the following is not correct regarding Multiple simultaneous iterations?
a. Each iterator can be responsible for managing one traversal of its associated collection independently of all other iterators
b. Clients can then use several iterators at once to traversal the iterations in various ways simultaneously
c. The iteration control interface is in iterator and not the collection
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).The iteration control interface is in iterator and not the collection