A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Which design pattern focus on the design patterns movement?
a. Architectural Styles
b. Mid-Level Design Patterns
c. Data Structures and Algorithms
d. Programming Idioms
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Mid-Level Design Patterns

52. Which of the following represents The (static) structure and (dynamic) behavior of the pattern?
a. Name
b. Application
c. Consequences
d. Form
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Form

53. What is Relaxed Layered Style?
a. Each layer can be constrained to use only the layer directly below it
b. Sometimes this constraint is relaxed slightly to allow each layer to use all the layers below it
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Sometimes this constraint is relaxed slightly to allow each layer to use all the layers below it

54. Which of the following is true with respect to layered architecture?
a. Each layer is allowed to depend on the layer above it being present and correct
b. A layer may call other layers above and below it, as long as it uses them
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

55. What is Onion diagram illustrates?
a. It illustrates the connection between the layers in communications protocols, such as the International Standards Organization Open Systems Interconnection (ISO OSI) model,or the layers in user interface and windowing systems, such as the X Window System
b. It often illustrates operating system layers, with the kernel at the core
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

56. In particular, layers have which of the following characteristics?
a. Layers are by definition highly cohesive, thus satisfying the Principle of Cohesion
b. Layers doesn’t support information hiding
c. Layers are constrained to use only above layers
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Layers are by definition highly cohesive, thus satisfying the Principle of Cohesion

57. What are the drawbacks for Layers?
a. It is often necessary to pass data through many layers, which can slow performance significantly
b. Layers support information hiding
c. Multi-layered programs can be hard to debug because operations tend to be implemented through a series of calls across layers
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Multi-layered programs can be hard to debug because operations tend to be implemented through a series of calls across layers

58. Which of the following are considered as Mid Level design patterns?
a. Iterator Pattern
b. Collection Pattern
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

59. Which of the following can be included as the collection?
a. A Set
b. List
c. Array
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

60. What does collection iteration means?
a. It is iteration over the collection
b. Traversal and access of each element in a collection
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

Page 6 of 13