A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Goals are accomplished by examining the design document to see whether it has the following quality characteristics?
a. Adequacy,Economy, Changeability
b. Feasibility,Well Formedness, Clarity
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

42. What is critical review?
a. An examination and evaluation of a work product or process by qualified individuals or teams
b. An evaluation of a finished product to determine whether it is of acceptable quality
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

43. Designers can check a design document using which of the following review techniques?
a. Desk Check
b. Walk through, Inspection
c. Active Review
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

44. Why are Patterns important?
a. They capture expert design knowledge
b. They make captured design accessible to both novices and other experts
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

45. What benefits does patterns provide?
a. Novice designers can benefit from learning solution patterns that experts use, without needing design experience
b. Expert designers can benefit from studying patterns too: They can broaden their repertoire of patterns and deepen their understanding of the patterns they already know
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

46. Which of the following Choices and standardizes patterns for a problem domain promotes software reuse and, hence, quality and productivity?
a. Promoting Communication
b. Streamlining Documentation
c. Increasing Development Efficiency
d. Supporting Software Reuse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Supporting Software Reuse

47. Which among the following are the arguments made by Alexander?
a. Good building design patterns are consequences of human anatomy,psychology, physiology, sociology, and politics and so are things in the world that can be discovered and verified
b. Great architecture has always relied on patterns, but they have never been studied systematically
c. Anyone can make great buildings once the patterns are known and understood
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

48. Which of these are the part of 253 patterns in pattern book by Alexander?
a. Four-Story Limit
b. South-Facing Outdoors
c. Warm Colors
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

49. What is a pattern?
a. It is a model proposed for imitation
b. It solves a software design problem
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

50. Which among these are the design patterns?
a. Architectural Styles and Programming Idioms
b. Mid-Level Design Patterns
c. Data Structures and Algorithms
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

Page 5 of 13