A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. What is data structure diagram?
a. A simple graphical notation is traditionally used to depict data structures
b. It is a scheme for storing values in computer memory
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A simple graphical notation is traditionally used to depict data structures

32. The contiguous structures stores record in which of the field location?
a. The left subtree
b. The right subtrees
c. The node
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

33. What is a Reference denoted by?
a. They to memory cells are represented by pointer arrows originating in the memory cell rectangles
b. A dot represents the null pointer
c. They are represented by connecting disjoint collections of arrays or records with pointer arrows
d. They to memory cells are represented by pointer arrows originating in the memory cell rectangles & dot represents the null pointer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).They to memory cells are represented by pointer arrows originating in the memory cell rectangles & dot represents the null pointer

34. Which of the following are the heuristics for data structure diagram?
a. Label record fields only once
b. Use ellipses to simplify large, repetitive structures
c. Draw linked structures so that the pointers point down the page or from left to right
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

35. What is the last engineering design activity?
a. Design Resolution
b. Design Selection
c. Design Finalization
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Design Finalization

36. What is followed in Design Finalization?
a. Resolution of Design
b. Checking the design to make sure that it is of sufficient quality and is well documented
c. Checking the design for any errors
d. Selecting the best design solutions
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Checking the design to make sure that it is of sufficient quality and is well documented

37. A product’s engineering design is documented in a design document into which of the following parts?
a. A software architecture document (SAD)
b. A detailed design document(DDD)
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

38. What are the contents for SAD document?
a. Product overview
b. Mid-Level Design Models
c. Architectural Models
d. Product overview & Architectural Models
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Product overview & Architectural Models

39. DDD refines SAD and includes Which of the following?
a. Mid-level Design Models
b. Detailed Design Rationale
c. Mapping between Models
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

40. What should Designers ensure during Design finalization?
a. Design is Adequate
b. Design document does a good Job of documenting the design
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All of the mentioned

Page 4 of 13