A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. Which of the several aspects of the Command pattern may be varied or elaborated to help achieve particular design goals
a. An invoker may accept registration of more than one command
b. The invoker may offer operations for un-registering one or more commands
c. An invoker may offer several kinds of registrations for different kinds of events
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

122. Which of the following are the consequences for Command pattern?
a. Event-driven design is facilitated
b. Making event-handling code easy to find, change, and reuse
c. The invoker is loosely coupled to both the command and client classes,making them easy to change
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

123. Which of the following is incorrect?
a. The postconditions express the caller’s obligations and the called operation’s rights
b. The preconditions express the caller’s rights and the called operation’s obligations
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

124. Which of the following are true?
a. Designers should adopt a policy of continuous review to mitigate this risk
b. The most effective kinds of reviews are inspections and active reviews
c. Inspections and active reviews are expensive, but it is cheaper to ?nd errors early in the design process than at its end or, even worse, during coding and testing
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

125. Which of the following is incorrect?
a. A Layered-style program is divided into an array of modules or layers
b. Each layer provides services to the layer “below” and makes use of services provided by the layer “above”
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Each layer provides services to the layer “below” and makes use of services provided by the layer “above”

126. Which of the following is correct?
a. The dynamic structure of the Layered style is to partition software units into modular layers
b. The static structure of the Layered style is nothing more than a constraint on interactions between layers
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

127. Which of the following is correct?
a. Module A uses Module B if a correct version of B must be present for A to execute correctly
b. Module A calls (or invokes ) module B if B triggers execution of A
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Module A uses Module B if a correct version of B must be present for A to execute correctly

128. Which of the following is incorrect?
a. Layered architectures are highly changeable, so this pattern can be used when changeability is an important quality attribute
b. Layered-style programs are easy to modify because changes can be made to a layer independently of the rest of the program
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

129. Which of the following is correct?
a. Layers are not strongly coupled to the layers above them
b. Each layer is strongly coupled only to the layer immediately below it
c. Overall Layered-style architectures are loosely coupled
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

Page 13 of 13