A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following represents DeSCRIPTOR specification?
a. Program component decomposition and component relationships are shown in static models, such as class diagrams
b. Packaging and implementation specifications, particularly as they relate to information hiding
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Program component decomposition and component relationships are shown in static models, such as class diagrams

2. Which of the following represents PAID specification?
a. Component properties are documented in text
b. Operation specifications, which elaborate operation responsibilities and state operation interfaces
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Operation specifications, which elaborate operation responsibilities and state operation interfaces

3. What is a program entity?
a. A program entity is anything in a program that is treated as a unit
b. Variables, constants, sub-programs, packages, classes, attributes and operations are all examples of program entities
c. Most programming languages allow various kinds of program entities
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

4. What is a name and which of the following is true?
a. A name is an identifier bound to a program entity
b. Virtually every programming language will not supports variable and sub-programming
c. It is not be possible to refer to a particular entity by name at various points of a program’s text
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A name is an identifier bound to a program entity

5. What is visibility?
a. A program entity at a point in a program text if it can be referred to by name at that point
b. The portion of a text over which a program entity is visible
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The portion of a text over which a program entity is visible

6. What are the types of visibility?
a. Local
b. Global
c. Non-Local
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

7. What are the Object oriented visibility?
a. Private and Package
b. Protected
c. Public
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

8. Which of the following are of non-local form ?
a. Private
b. Protected and Packaged
c. Public
d. Public, Protected and Packaged
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Public, Protected and Packaged

9. When is a program accessible?
a. A program entity at a point in a program text if it can be used at that point
b. A variable is a programming language device for storing values
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

10. What is reference?
a. It is an expression that evaluates to an address where a value is stored
b. It is a variable with the same address as another variable
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It is an expression that evaluates to an address where a value is stored

Page 1 of 13