A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What are the types of Unit operations?
a. Separations
b. Uniform Decomposition
c. Abstraction
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

2. The operation of separation aids which of the following?
a. Modifiability and portability
b. Modifiability and Scalability
c. Portability and Scalability
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Modifiability and portability

3. What is Decomposition?
a. Decomposition is the operation which places distinct piece of functionality into distinct component
b. Decomposition is the operation of separating a large system component into two or more smaller ones
c. Decomposition is the operation of creating virtual machine
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Decomposition is the operation of separating a large system component into two or more smaller ones

4. What is Abstraction?
a. It is the operation which places distinct piece of functionality into distinct component
b. It is the operation of separating a large system component into two or more smaller ones
c. It is the operation of creating virtual machine
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).It is the operation of creating virtual machine

5. What are the decomposition types?
a. Part-Whole
b. Is-a
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

6. What is Part-Whole?
a. Every component in the system can be built only from these sub component
b. Each of the sub component represents a specialization of its parent functionality
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Every component in the system can be built only from these sub component

7. What is replication used to enhance?
a. Reliability
b. Performance
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

8. What is compression used for?
a. To improve performance
b. To circumvent layering when it does not provide needed services
c. To speed system development
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

9. What is Resource Sharing?
a. It is an operation that encapsulates either data or services and shares them among multiple independent consumers
b. It is the operation which places distinct piece of functionality into distinct component
c. It is the operation of separating a large system component into two or more smaller ones
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It is an operation that encapsulates either data or services and shares them among multiple independent consumers

10. Which among the following are the functions that any system with a user interface must provide?
a. Presentation
b. Dialogue
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Presentation

Page 1 of 22