A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Product development is a central business activity because ?
a. It is expensive and complicated
b. It determines organization’s future
c. It is risky
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

2. What is false among these ?
a. A product plan is a list of approved development projects, with start and delivery dates
b. Marketing is a process of conceiving products and planning and executing their promotion, distribution, and exchange with customers
c. An opportunity funnel is a mechanism for collecting product ideas from specific source
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).An opportunity funnel is a mechanism for collecting product ideas from specific source

3. Which of these is not a part of product planning ?
a. Identification of opportunities
b. Evaluation and prioritizing opportunities
c. Allocation of resources and time determination
d. Finalizing process
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Finalizing process

4. How does marketers study customers and products for generation of ideas ?
a. Surveys
b. Focus Groups
c. Interviews
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

5. Which of these does not account for Passive channels for opportunity funnels ?
a. Suggestion Lines
b. Bug-report Web pages
c. Monitoring trends
d. Awards for outstanding product ideas
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Monitoring trends

6. Which is not correct for active channel ?
a. Studying User to detect problems
b. Awards
c. Eliciting ideas through surveys,focus groups
d. Evaluating product strengths, needed features etc)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Awards

7. Which of these is false about opportunity statement ?
a. Opportunity statement collects product ideas into opportunity funnel
b. Opportunity statement is brief description of product development idea
c. Opportunity statements for derivative and maintenance products summarize mass changes
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Opportunity statement collects product ideas into opportunity funnel

8. Decisions through which organization follows development ?
a. Competitive strategy
b. Accountability
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Competitive strategy

9. What are the factors Profitability depends on ?
a. Eventual cost of product for development and marketing
b. Release of competitive product
c. Concern for target markets
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

10. Which of these are incorrect for product plan ?
a. No need to revise product plan frequently
b. Product plan guides the launch of various product development activities
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).No need to revise product plan frequently

Page 1 of 8