A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Which of the following are the several architectural issues for system’s testability?
a. Its level of architectural documentation
b. Its separation of concerns
c. The degree to which the system uses information hiding
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

72. What are the main aspects of business qualities?
a. Cost
b. Schedule
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

73. Which of the following are the concerns for business cost and schedule?
a. Time to Market
b. Target Market
c. Extensive use of legacy system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Time to Market

74. Which of the following are the concerns for market and marketing considerations?
a. Targeted Market
b. Cost
c. Projected lifetime of the system
d. Time to the market
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Targeted Market

75. What is time to market?
a. The ability to insert a component into a system depends on the decomposition of the system into components
b. It is ability to make changes quickly and cost effectively follows directly from architecture
c. It is ability of system to run into different environments
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).The ability to insert a component into a system depends on the decomposition of the system into components

76. What conclusion can be made from the following statements?
a. Different architecture will yield different development costs
b. Same architecture will yield different development costs
c. Same architecture will yield Same development costs
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Different architecture will yield different development costs

77. Which of the following is correct for the architecture for cost?
a. Architecture the relies on technology is less expensive than that takes advantage of assets already in the house
b. Architecture the relies on technology is more expensive than that takes advantage of assets already in the house
c. Architecture the relies on technology is not affected in expense than that takes advantage of assets already in the house
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Architecture the relies on technology is more expensive than that takes advantage of assets already in the house

78. Which of the following aspects are highlighted in projected lifetime of the system?
a. Reusability and Testability
b. Modifiability and Reusability
c. Reusability and Portability
d. Modifiability and Portability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Modifiability and Portability

79. Which of the following is a key to market share?
a. Modifiability and Portability
b. Reusability and Testability
c. Portability and functionality
d. Reusability and functionality
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Portability and functionality

80. Which of the following plays equal role in targeted market?
a. Performance, Security, Usability
b. Performance, Security, Functionality
c. Performance, Availability, Reliability
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned