A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. What among the following belongs to Error avoidance?
a. Does the system respond with appropriate speed to a user request
b. Can the user remember how to do system operations between users of the system
c. How quick is it for the user to learn to use the system’s interface
d. Does the system anticipate and prevent common user error?
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Does the system anticipate and prevent common user error?

62. Which of the following factors are not discernable by run-time?
a. Modifiability
b. Portability
c. Reusability
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

63. What is Modifiabiliy?
a. It is ability to make changes quickly and cost effectively follows directly from architecture
b. Modifiability is largely a function of locality of any change
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

64. Modifications to a system often flow from changes in the business needs of the owing organization is categorized in which of the following?
a. Extending or changing capabilities
b. Deleting unwanted capabilities
c. Adapting to new operating environment
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

65. What is Portability?
a. It is ability of system to run into different environments
b. It is ability of system to confined to one environment
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It is ability of system to run into different environments

66. What is reuability?
a. Designing such that system’s structure or some of its components can be reused again in future applications
b. Reusability is related to software architecture in that architectural components are the units of reuse
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

67. What is Integrability?
a. It is ability to make the separately developed component of the system to work correctly together
b. It is ease with which software can be made to demonstrate faults
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It is ability to make the separately developed component of the system to work correctly together

68. What is Testability?
a. It is ability of system to run into different environments
b. It is ease with which software can be made to demonstrate faults
c. It is ability to make the separately developed component of the system to work correctly together
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).It is ease with which software can be made to demonstrate faults

69. Which concepts is testability related to?
a. Observability
b. Controllability
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

70. What is true for a system to be proper testable?
a. It must be possible to control each components internal state and then observe its output
b. It must be possible to control each components output and then observe its internal state
c. it may or may not be possible to control each components internal state and then observe its output
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It must be possible to control each components internal state and then observe its output