A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. What is security?
a. Security is a measure of the system’s ability to resist authorized attempts at usage
b. Security is Denial of service while still providing its services to legitimate users
c. Security is systems functionality to interact
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Security is Denial of service while still providing its services to legitimate users

52. Which among the following are the types of threats that are generally observed?
a. Denial Service
b. IP source address spoofing
c. Denial source
d. Denial Service & IP source address spoofing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Denial Service & IP source address spoofing

53. Which of the following strategies include prevention,detection of threats?
a. An authentication server may be placed outside users and the portion of the system that provides services
b. Network monitors may be installed for the inspection and logging of network events
c. The system may be placed behind a communications”firewall”
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

54. What is Availability?
a. It measures the proportion of time the system is up
b. It measures the proportion of time the system is running
c. It measures the proportion of time the system is up and running
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).It measures the proportion of time the system is up and running

55. What is true for availability?
a. Availability comes with both mean time to failure and mean time to repair
b. Mean time to failure is lowered by designing components that are easy to modify
c. Mean time to repair can be lengthened by fielding a less prone system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

56. What is functionality?
a. Functionality is ability of the system to do work for which it is intended
b. It is orthogonal to structure i.e. it is largely non architectural in nature
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

57. What is Usability?
a. Usability is learnability
b. Usability is Efficiency
c. Usability is Memorability
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

58. What among the following belongs to learnability?
a. Does the system respond with appropriate speed to a user request
b. Can the user remember how to do system operations between users of the system
c. How quick is it for the user to learn to use the system’s interface
d. Does the system anticipate and prevent common user error?
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).How quick is it for the user to learn to use the system’s interface

59. What among the following belongs to Efficiency?
a. Does the system respond with appropriate speed to a user request
b. Can the user remember how to do system operations between users of the system
c. How quick is it for the user to learn to use the system’s interface
d. Does the system anticipate and prevent common user error?
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Does the system respond with appropriate speed to a user request

60. What among the following belongs to Memorability?
a. Does the system respond with appropriate speed to a user request
b. Can the user remember how to do system operations between users of the system
c. How quick is it for the user to learn to use the system’s interface
d. Does the system anticipate and prevent common user error?
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Can the user remember how to do system operations between users of the system

Page 6 of 14