A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Which of the following can be included under Non observable measure?
a. How well the system during execution satisfy its behavioral requirements?
b. Does the system functions as desired when connected to other systems?
c. How easy it is to test and modify?
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).How easy it is to test and modify?

42. Which of the following is considered incorrect with respect to the quality?
a. Architecture is critical to the realization of many of the qualities of interest in a system
b. All qualities are architecturally sensitive
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).All qualities are architecturally sensitive

43. What can stated about Modifiability?
a. Modifiability can not be considered largely architectural
b. Modifiability can never be determined by how functionality is divided
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

44. What can be stated with regards to performance?
a. Performance is an example of architectural and non architectural dependencies
b. Performance depends partially on how much communication is necessary between the components
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

45. What effect does achievement of quality attribute will have?
a. The achievement of quality attribute will always have a positive effect
b. The achievement of quality attribute will always have a negative effect
c. The achievement of quality attribute will have a positive as well as negative effect
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).The achievement of quality attribute will have a positive as well as negative effect

46. What is the main technique for achieving portable software?
a. The main technique for achieving portable software is to isolate system dependency
b. The main technique for achieving portable software is to increase the overall performance
c. The main technique for achieving portable software is to have independent platform dependency
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).The main technique for achieving portable software is to isolate system dependency

47. By what methods quality attributes can be judged?
a. Qualities that can be discerned by observing the system execute
b. Qualities directly attributable to the system
c. Qualities about the architecture itself that are important
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

48. Which of the following factors are discernable by run-time?
a. Performance
b. Modifiability
c. Portability
d. Integrability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Performance

49. Which of the following is incorrect for performance?
a. Performance refers to the responsiveness of the system
b. Performance qualities are often expressed as number of transaction per unit time
c. Performance can be measured by looking at the arrival rates and distributions of service requests
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

50. How can performance attribute calculated?
a. Performance are number of transactions per unit time
b. Performance are number of events processed in some interval of time
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All of the mentioned

Page 5 of 14