A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which of the statements truly concludes client and server relation with architectural styles?
a. They are component types and their coordination is described in terms of protocols that server uses to communicate with each of its clients
b. Multiple client cannot exist at an instance
c. Architecture are countless for client and server but their architectural styles are different
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).They are component types and their coordination is described in terms of protocols that server uses to communicate with each of its clients

22. What truly describes the reference architecture decomposition?
a. A reference architecture is the mapping of that functionality onto system decomposition may be one to one
b. A reference architecture is the mapping of that functionality onto system decomposition is many to one
c. A reference architecture is the mapping of that functionality onto system decomposition is many to many
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A reference architecture is the mapping of that functionality onto system decomposition may be one to one

23. What is Architecture?
a. Architecture is components
b. Architecture is connectors
c. Architecture is constraints
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

24. Why is Software architecture so important?
a. Communication among stakeholders
b. Early Design decisions
c. Transferable abstraction of a system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

25. Why is software architecture called vehicle for stakeholder communication?
a. Each stakeholder of a software system is concerned with different characteristics of the system affected by architecture
b. Architecture provides a common language in which different concerns can be expressed
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

26. Which lines depict that architecture defines constraints on an implementation?
a. An implementation exhibits an architecture if it conforms to the structural decisions described by the architecture
b. The implementation need not be divided into prescribed components
c. An implementation exhibits an architecture if it conforms to the structural decisions described by the architecture and the implementation must be divided into prescribed components
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).An implementation exhibits an architecture if it conforms to the structural decisions described by the architecture and the implementation must be divided into prescribed components

27. Why does architecture dictates organizational structure?
a. Architecture describes the structure of the system being developed which becomes engraved in the development project structure
b. An implementation exhibits an architecture if it conforms to the structural decisions described by the architecture
c. Architecture may not describe structure as whole
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Architecture describes the structure of the system being developed which becomes engraved in the development project structure

28. Which of the following is right dependence relationship?
a. Performance depends on how strongly components are coupled with other components in system
b. Re-usability depends on the volume and complexity of the inter-component communication and coordination
c. Modifiability depends on system’s modularization
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Modifiability depends on system’s modularization

29. Which of the following is correct for decisions made at life cycle level?
a. Decisions at all level of like cycle from high level design to coding, implementation affect system quality
b. Decisions at all level of like cycle from high level design to coding, implementation may or may not affect system quality
c. Decisions at all level of like cycle from high level design to coding,implementation does not affect system quality
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Decisions at all level of like cycle from high level design to coding, implementation affect system quality

30. Is it possible to make quality predictions about a system based solely on evaluation of its architecture?
a. Yes
b. No
c. May be
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Yes

Page 3 of 14