A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. What makes a good architecture?
a. The architecture may not be the product of a single architect or a small group
b. The architect should have the technical requirements for the system and an articulated and prioritized list of qualitative properties
c. The architecture may not be well documented
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The architect should have the technical requirements for the system and an articulated and prioritized list of qualitative properties

12. What does a typical top level architecture consists of?
a. Prop Loss Model(MOPD)
b. Reverb Model(MODR)
c. Control Process
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

13. Which among the following are valid questions raised for the top level architectural model?
a. What is the nature of components?
b. What is the significance of the links?
c. What is the significance of the layout?
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

14. Which of the following are correct statements?
a. An architecture may or may not defines components
b. An architecture is not dependable on requirements
c. An architecture is foremost an abstraction of a system that suppresses details of the components that do not affect how they are used
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).An architecture is foremost an abstraction of a system that suppresses details of the components that do not affect how they are used

15. What does “Every software system has an architecture” implies?
a. System itself is a component
b. Architecture an exist independently of its description or specification
c. All the system to be stable should posses an architecture
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).All the system to be stable should posses an architecture

16. What is architectural style?
a. Architectural style is a description of component types
b. It is a pattern of run-time control
c. It is set of constraints on architecture
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

17. What is a Reference Model?
a. It is a division of functionality together with data flow between the pieces
b. It is a description of component types
c. It is standard decomposition of a known problem into parts that cooperatively solve a problem
d. It is a division of functionality together with data flow between the pieces, It is standard decomposition of a known problem into parts that cooperatively solve a problem
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).It is a division of functionality together with data flow between the pieces, It is standard decomposition of a known problem into parts that cooperatively solve a problem

18. What is Reference architecture?
a. It is a reference model mapped onto software components
b. It provided data flow with comments
c. It provides data flow with pieces
d. It is a reference model mapped onto software components & data flow with comments
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).It is a reference model mapped onto software components & data flow with comments

19. Which of the following is incorrect for Reference model, architectural styles and reference architecture?
a. They are not architectures
b. They are useful steps towards an architecture
c. They are set of early design decisions
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the mentioned

20. Which of the following can be considered regarding client and server?
a. Client and server is an architectural style
b. Client and server may be considered as an architectural style
c. Client and server is not an architectural style
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Client and server is an architectural style

Page 2 of 14