A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Which of the following aspect refers to the ease of constructing a desired system?
a. Conceptual Integrity
b. Buildability
c. Correctness and Completeness
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Buildability

92. Architectural styles is composed of which of the following?
a. A set of component types that perform some function at run-time
b. A topological layout of these components indicating their run-time inter relationships
c. A set of semantic constraints
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).A set of semantic constraints

93. Which architectural style goal is to achieve Integrability?
a. Data Flow Architecture
b. Call and Return Architecture
c. Data Centered Architectures
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Data Centered Architectures

94. Which architectural style goal is to achieve Modifiability with Scalability?
a. Data Flow Architecture
b. Call and Return Architecture
c. Virtual Machine Architecture
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Call and Return Architecture

95. Which architectural style goal is to achieve Portability?
a. Data Flow Architecture
b. Call and Return Architecture
c. Virtual Machine Architecture
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Virtual Machine Architecture

96. Which architectural style goal is to achieve Modifiability with Reuse?
a. Data Flow Architecture
b. Call and Return Architecture
c. Virtual Machine Architecture
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Data Flow Architecture

97. Data Centered architecture is subdivided into which of the following subtypes?
a. Repository and Blackboard
b. Batch Sequential, Pipes and Filters
c. All of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Repository and Blackboard

98. Which of the architectural style is further subdivided into Batch sequential and Pipes & filters?
a. Data Flow Architecture
b. Call and Return Architecture
c. Data Centered Architectures
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Data Flow Architecture

99. Which of the following are types of Call and return architecture?
a. Main program and subroutine Architecture
b. Remote Procedure Call system
c. Object Oriented or abstract data type system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

100. Which of the following type has the main goal to achieve performance?
a. Main program and subroutine Architecture
b. Remote Procedure Call system
c. Object Oriented or abstract data type system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Remote Procedure Call system