A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. What is the output of the following?
print("abc DEF".capitalize())
a. abc def
b. ABC DEF
c. Abc def
d. Abc Def
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Abc def

42. What is the output of the following?
print("abc. DEF".capitalize())
a. abc. def
b. ABC. DEF
c. Abc. def
d. Abc. Def
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Abc. def

43. What is the output of the following?
print("abcdef".center())
a. cd
b. abcdef
c. error
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).error

44. What is the output of the following?
print("abcdef".center(0))
a. cd
b. abcdef
c. error
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).error

45. What is the output of the following?
print('*', "abcdef".center(7), '*')
a. * abcdef *
b. * abcdef *
c. *abcdef *
d. * abcdef*
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).* abcdef *

46. What is the output of the following?
print('*', "abcdef".center(7), '*', sep='')
a. * abcdef *
b. * abcdef *
c. *abcdef *
d. * abcdef*
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).* abcdef*

47. What is the output of the following?
print('*', "abcde".center(6), '*', sep='')
a. * abcde *
b. * abcde *
c. *abcde *
d. * abcde*
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).*abcde *

48. What is the output of the following?
print("abcdef".center(7, 1))
a. 1abcdef
b. abcdef1
c. abcdef
d. error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).error

49. What is the output of the following?
print("abcdef".center(7, '1'))
a. 1abcdef
b. abcdef1
c. abcdef
d. error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1abcdef

50. What is the output of the following?
print("abcdef".center(10, '12'))
a. 12abcdef12
b. abcdef1212
c. 1212abcdef
d. error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).error

Page 5 of 13