A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. In windows XP, disk property which can't view with disk management is
a. volume label
b. whether the drive should be indexed
c. used and available disk space
d. disk status
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).disk status

72. Two ways to arrange multiple windows on the desktop are
a. drag and drop
b. point and click
c. cascade and tile
d. minimize and maximize
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).cascade and tile

73. Which of the following is not an option when shutting down your computer?
a. switch user
b. stand by
c. log off
d. restart
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).log off

74. The acronym DOS stands for
a. distributed operating system
b. driver operating system
c. disk operating system
d. diskless operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).disk operating system

75. Window NT were released in 1993 as an operating system of
a. 8 bit
b. 16 bit
c. 32 bit
d. 64 bit
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).32 bit

76. When a command is not available for selection until certain other conditions are met, it is called
a. dimmed command
b. unavailable command
c. dialog box
d. cascade
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).dimmed command

77. The opening screen for windows and the place where you begin your work using the computer is called
a. task pane
b. dialog box
c. desktop
d. insertion point
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).task pane

78. Windows 95 was the first version of windows to support which standard for connecting new hardware
a. GUI
b. Plug and Play
c. Enterprise Directory
d. OS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Plug and Play

79. In windows XP professional, the typical network settings enables all except for one of the following choices, select that option
a. the client for Microsoft networks
b. configuring a static IP address
c. TCP/IP
d. DHCP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).configuring a static IP address

80. Feature of windows 98 which enables users to integrate internet resources directly on the Windows desktop is
a. plug and play
b. internet explorer
c. START button
d. active desktop
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).active desktop

Page 8 of 9