A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. A window which is displayed whenever the program requires additional information from you is called
a. film strip
b. menu bar
c. dialog box
d. drop down menu
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).menu bar

62. Processors which are supported by the data center server edition of windows server 2003 are of number
a. 8
b. 16
c. 32
d. 64
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).32

63. Microsoft has created a 64-bit version of this operating system, for use with AMD's Opteron and Athlon 64 CPUs
a. MS-UNIX
b. Linux
c. Windows XP
d. DOS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Windows XP

64. When you delete an object, windows XP sends it to
a. my documents
b. recycle bin
c. my computer
d. trash folder
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).recycle bin

65. Network operating system which has long been the OS of choice for the most critical servers of the internet, such as those that maintain the lists of internet domain names is
a. DOS
b. UNIX
c. Windows NT
d. Mac OS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).UNIX

66. Which of the following is not a type of folder view?
a. tiles
b. cascades
c. thumbnails
d. details
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).tiles

67. Version of windows 2000 which was intended for use on desktop computers is
a. professional
b. server
c. enterprise edition
d. data center server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).professional

68. You are installing windows XP professional on a system, the first step in the installation process is
a. read and accept the licensing agreement
b. partition and format the hard drive
c. start the computer from CD
d. select a partition on hard drive for installation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).start the computer from CD

69. All of the following are type of user account featured in windows XP, except
a. standard account
b. guest account
c. administrator account
d. parent account
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).parent account

70. You have several windows XP installations to perform, you wish to create an answer file the easiest way to do this is to use which wizard?
a. answer file wizard
b. UDF wizard
c. setup manager wizard
d. autoinstall wizard
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).setup manager wizard

Page 7 of 9