A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Which of the following is an operating system?
a. windows XP
b. Linux
c. UNIX
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

52. Windows uses graphics to make program easier to use,such graphics are known as
a. GUI
b. IR
c. DOS
d. IBM
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).GUI

53. Windows 3.X series provided a GUI on the
a. bottom of DOS
b. top of DOS
c. left of DOS
d. right of DOS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).top of DOS

54. Most widely used graphical user interface operating system for personal computers is
a. Microsoft windows
b. Mac windows
c. Android windows
d. UNIX
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Microsoft windows

55. Small picture that represents a specific program on a desktop is called
a. folder
b. document
c. file
d. icon
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).icon

56. Microsoft window is developed by
a. Microsoft corporation
b. Microsoft squad
c. Bill Gates
d. Charles Babbage
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Microsoft corporation

57. Window 98 was an improved version of Windows
a. 95
b. XP
c. 2007
d. 2000
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).95

58. Microsoft released window 95 in
a. 1990
b. 1996
c. 1995
d. 1985
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).1995

59. Top of the window which displays the program's name consist of
a. menu bar
b. thumbnail
c. dialog box
d. title bar
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).menu bar

60. A named area on a disk that is used to store related subfolders and files is called
a. desktop
b. folder
c. menu
d. window
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).desktop

Page 6 of 9