A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. List of documents waiting to be printed on printer is called
a. print list
b. print stack
c. print queue
d. print line
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).print queue

42. Windows 2000 is a
a. multiuser operating system
b. multiprocessing operating system
c. multitasking operating system
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

43. Ctrl + Alt + Del is
a. an invalid key combination
b. recognized by windows only
c. used to close the active window
d. used to refresh a program
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).recognized by windows only

44. Computer operating system is basically a
a. system utility
b. application software
c. system software
d. package software
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).system software

45. Internet explorer is used to
a. access the internet
b. explore the system resources
c. perform maintenance on the hard disk
d. navigate file and folders on the computer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).access the internet

46. Types of computer disk partition are
a. 2
b. 3
c. 8
d. 6
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).2

47. As compare to command line operating system, a GUI computer operating system is
a. more efficient
b. easier to use
c. more reliable
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

48. Computer menu is a collection of
a. commands
b. orders
c. instructions
d. icons
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).commands

49. First successful series of windows was
a. Windows 3.X
b. windows 2000
c. Windows XP
d. Windows 95
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Windows 3.X

50. All versions of Windows operating systems are based on technology
a. IR
b. IBM
c. NT
d. XP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).NT

Page 5 of 9