A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Element which contains the computer administrative tools is called
a. control panel
b. start button
c. internet explorer
d. recycle bin
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).control panel

32. Windows which is based on computer NT technology is called
a. windows 2000
b. windows 98
c. windows 3.1
d. Windows 95
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).windows 2000

33. Maximum partitioning that can be created on a computer basic disk is
a. 2
b. 4
c. 6
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).4

34. Computer keyboard event is
a. key up
b. key down
c. Both a and b
d. control panel
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both a and b

35. Application used to surf internet is
a. window explorer
b. internet explorer
c. START button
d. control panel
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).internet explorer

36. Computer devices which are automatically detected by windows are called
a. plug & play devices
b. automatic devices
c. serial devices
d. installed devices
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).plug & play devices

37. Element used to manage computer files & folders is
a. control panel
b. window accessories
c. window explorer
d. internet explorer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).window explorer

38. All files which are deleted from computer are stored in
a. sys-tray
b. temporary files
c. recycle bin
d. my documents
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).recycle bin

39. Software can be removed and installed through
a. control panel
b. installer
c. debugger
d. linker
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).control panel

40. In a computer, pressing and releasing the left mouse button quickly is called
a. clicking
b. dropping
c. pointing
d. dragging
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).clicking

Page 4 of 9