A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. In computer, GUI stands for
a. graphical user interface
b. general user interrupt
c. graphs, utilities, icons
d. grayed user interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).graphical user interface

12. Ability of an operating system to control activities of multiple programs at the same time is called
a. multitasking
b. multi processing
c. multi operating
d. multi paging
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).multitasking

13. Interface which uses icons and windows is
a. command driven
b. windows oriented
c. graphical user
d. solaris
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).graphical user

14. Bar which appears at the bottom of computer desktop is termed as
a. task bar
b. tool bar
c. title bar
d. menu bar
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).task bar

15. A small graphic which represents a computer program, drive, folder or document is known as
a. button
b. icon
c. picture
d. logo
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).icon

16. Under MS-DOS, user communicates with the operating system by issuing
a. commands
b. instructions
c. routines
d. procedure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).commands

17. On-screen work area which contains window icons, menus and dialog boxes is called
a. frame
b. desktop
c. screen
d. display
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).desktop

18. Microsoft windows version 3.1 is a
a. full operating system
b. icon
c. menu
d. GUI on top of DOS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).GUI on top of DOS

19. Services provided by operating system are
a. file system management
b. hardware management
c. user interface
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

20. Which of the following is not the element of computer desktop?
a. icons
b. task bar
c. START button
d. title bar
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).title bar

Page 2 of 9