A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following is not a type of user interface?
a. command line
b. system interface
c. design interface
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both b and c

2. The "NT" in windows NT stands for
a. not tested
b. network terminal
c. network technology
d. new technology
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).new technology

3. Computer interface that is used by DOS is called
a. menu driven interface
b. command driven interface
c. design interface
d. system interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).command driven interface

4. Windows is the most popular product of
a. sun system
b. microsoft
c. hewlett
d. ANSI
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).microsoft

5. Operating systems which involves a GUI-based user interface are
a. windows
b. Linux
c. solaris
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

6. Quick launch icon is a part of
a. tool bar
b. menu bar
c. task bar
d. title bar
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).task bar

7. Task performed by START button is
a. maintain button
b. getting help
c. manage files
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

8. Interface used by windows is called
a. menu driven interface
b. command driven interface
c. graphical user interface
d. prompt interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).graphical user interface

9. Operating system which provides only a command-line user interface is
a. Mac OS
b. DOS
c. windows
d. UNIX
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DOS

10. The MS-DOS operating system is a
a. command line interface
b. single user interface
c. single tasking interface
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

Page 1 of 9