A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. As the network administrator, you create a new local group in the RESEARCH domain named R-Editors. The LAB domain trusts the RESEARCH domain. You can assign access permissions to the R-Editors group from
a. any Windows NT Workstation computer in the LAB domain
b. any Windows NT Workstation computer in the RESEARCH domain -
c. any Windows NT Server backup domain controller in the LAB domain
d. any Windows NT Server backup domain controllers in the RESEARCH domain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).any Windows NT Server backup domain controllers in the RESEARCH domain

52. With a cell-backplane architecture, the data rate on the backplane is significantly greater than the aggregate data rate of the ports
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

53. What is the purpose of the token in a network that employs a media access control method based on the IEEE 802.5 specification?
a. Token passing provides higher throughput than CSMA/CD when twisted-pair wiring is used
b. The station that holds the token is allowed to transmit a message on the network
c. The station that hold the token has the highest priority on the network
d. A token contains information that is used to route messages between rings
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The station that holds the token is allowed to transmit a message on the network

54. Server Manager
a. is used to demote a PDC to a BDC
b. is used to shutdown or restart a server
c. is used to synchronize the domain
d. is used to enable auditing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).is used to synchronize the domain

55. Bridges introduce small delays into a network.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

56. Bridges offer performance improvements when used in diverse or scattered workgroups, where the majority of access occurs outside of the local segment
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

57. Your company uses both Ethernet and token-ring LAN's in the same building. Users need access to resources and the ability to transmit data between the LAN's. Which device would you use to enable communications between dissimilar LAN's that use different protocols?
a. bridge
b. router
c. gateway
d. repeater
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).gateway

58. Your 10Base2 Ethernet cable is 185 meters long. You are planning to extend your network by adding another 100 meters of cable. The total length of the cable will be 285 meters. The network uses NetBEUI. Which device should you use?
a. repeater
b. T connecter
c. router
d. gateway
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).repeater

59. Each network segment must have a unique address
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

60. You create home directories for users Jan and Kim on a Windows NT Server computer. Jan works on a Windows NT Workstation computer. Kim works on a Microsoft Windows for Workgroups computer. After they log on, Jan can access her home directory, but Kim cannot access her home directory. What should you do?
a. Start the Replication service on Kim's Windows for Workgroups computer
b. Relocate Kim's home directory to her Windows for Workgroups computer
c. Map a drive on Kim's Windows for Workgroups computer to her home directory on the server
d. You cannot do this. Home directories can be accessed only by Windows NT computers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Map a drive on Kim's Windows for Workgroups computer to her home directory on the server

Page 6 of 7