A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Routers are often used to implement FIREWALLS
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

22. You are adding a new server to your network. The network uses TCP/IP. The new server will provide users with dial-up access to network resources. The data link communications protocol you choose for dial-up access must allow you to provide secure authentication. Which protocol should you choose?
a. PPP
b. DLC
c. Both a and b
d. Neither a nor b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).PPP

23. Maria needs to install software on a Windows NT Server computer which is a backup domain controller. When she attempts to log on to the server, she receives the message "Unable to log on locally". What must you do to enable Maria to log on to the server?
a. In User Manager for Domains, define Maria as a local account
b. In User Manager for Domains, assign Maria to a group that has the right to log on locally
c. In the System option in Control Panel, select the setting that allows users to log on locally
d. In the System option in Control Panel, set the user environment variables to allow Maria to log on locally
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).In User Manager for Domains, assign Maria to a group that has the right to log on locally

24. Why does a high number of broadcast messages adversely affect overall network performance?
a. Each broadcast message requires an acknowledgement packet from every computer on the network
b. No computer on the network can transmit data until each broadcast message has been acknowledged by every computer on the network
c. Broadcast messages are automatically routed to every segment of a LAN
d. Every computer on the network must process each broadcast message
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Every computer on the network must process each broadcast message

25. You want to find out which users are currently using a specific directory on a Windows NT Server computer. How should you do this?
a. Use Windows NT Explorer
b. Use Disk Administrator
c. Use Server Manager
d. Use User Manager for Domains
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Use Server Manager

26. Dynamic Host Configuration Protocol [DHCP]
a. is the same as bootp
b. uses static allocation of IP addresses
c. helps prevent conflicts between assigned IP addresses
d. assigns IP addresses, which when allocated, cannot be reused
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).helps prevent conflicts between assigned IP addresses

27. Bridges are ideally used in environments where there a number of well defined workgroups
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

28. A company has a department that consists of 15 engineers. The engineers have data that needs to be accessible only to their own team. The department continually has engineers arriving and departing, and it is difficult to identify a single administrator for the department Which model would be the best for this situation?
a. A master domain mode, with each engineer trusting the master domain and the data stored on the server
b. A single domain mode, with all data kept on the controller for the domain
c. A complete trust mode, with each engineer's computer trusting the other engineer's computers
d. A workgroup mode, with each engineer administering his or her own computer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).A workgroup mode, with each engineer administering his or her own computer

29. A one-way trust relationship has been established in which the RESEARCH domain trusts the TESTING domain. The Guest account is disabled in both domains. As a user belonging to a global group called Testers in the TESTING domain, you want to access a shared directory on a Windows NT Advanced Server in the RESEARCH domain. Which action would give you access?
a. No action is necessary, as access is already available
b. The Testers group must be assigned permissions to the shared directory on the Windows NT Advanced Server in the RESEARCH domain
c. The Testers group must be assigned permissions to the shared directory on the Windows NT Advanced Server in the RESEARCH domain, and the user must log on to the RESEARCH domain
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The Testers group must be assigned permissions to the shared directory on the Windows NT Advanced Server in the RESEARCH domain

30. Assume that all users are members of the ACE domain and that most of the resources exist in the PUBS and CAD domains. You are a user with administrator rights in all domains. How would you allow users to access all of the resources, with a minimum set of trust relationships?
a. Establish one-way trust relationships in which: PUBS trusts ACE CAD trusts ACE
b. Establish one-way trust relationships in which: ACE trusts PUBS ACE trusts CAD
c. Establish one-way trust relationships in which: PUBS trusts ACE CAD trusts PUBS •
d. Establish one-way trust relationships in which PUBS trusts ACE ACE trusts CAD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Establish one-way trust relationships in which: PUBS trusts ACE CAD trusts ACE

Page 3 of 7