A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which of the following statements about a local group account created by User Manager for Domains is true?
a. The account can be added to global groups
b. The account cannot be used in trusting domains
c. The account is added to the Domain Users group automatically
d. The account must be added to a local group to use domain resources
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The account cannot be used in trusting domains

12. Peter uses a Microsoft Windows 95 computer. What should he do to be able to administer domain user accounts from his computer?
a. install User Manager for Domains on his computer
b. install the Client-based Network Administration Tools on his computer
c. install Windows NT Server on his computer
d. install Windows NT Workstation on his computer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).install the Client-based Network Administration Tools on his computer

13. You are setting up a network in a school. You need to network 5 computers for the file and printer sharing. You want to use some donated cable and Ethernet adapters. You identify the donated adapters as ARCnet coaxial network adapters and 10Base2 Ethernet network adapters. You install an Ethernet adapter in each of the 5 computers and connect the donated cable. The computers are NOT able to maintain reliable communication. You suspect that you are NOT using the correct type of coaxial cable. Which type of coaxial cable should you be using?
a. RG-58 AU
b. RG-59 AU
c. RJ-11
d. RJ-45
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).RG-58 AU

14. The rating in bits per second for UTP Cat 5 wiring is
a. 100 Mbps
b. 10Mbps
c. 4Mbps
d. 2Mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).100 Mbps

15. In building cabling, horizontal wiring from the telecommunications closet (TC) to the wall outlet has a distance limitation of
a. 3 meters
b. 6 meters
c. 90 meters
d. 300 meters
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).90 meters

16. You are installing a network interface card on a computer with the following configuration: a 5867133 CPU, 16MB or RAM, a 800-MB IDE hard disk, a parallel port configured as LPT1, and a serial port configured as COM1, which is currently used by a mouse. In addition to the IDE host adapter and the video card, the following devices have been installed on the computer's expansion bus: a modem on COM2, a SCSI host adapter for a CD-ROM drive, and a sound card. The SCSI hose adapter is using IRQ 5, and the sound card is using IRQ 11. The network interface card that you are installing supports the following choices for IRQ: 2, 3, 4, 5, 9,10 and 11. Which IRQ(s) could you use for the network interface card without creating an IRQ conflict with another device?
a. 2
b. 4
c. 5
d. 10
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).10

17. Which layers of the OSI model are managed by a network protocol such as Microsoft NetBEUI?
a. network and transport
b. physical and data link
c. transport and session
d. media access control and logical link control
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).network and transport

18. What does the transport protocol do?
a. It defines how data should be presented to the next receiving layer, packages the data accordingly, and then passes the data to the application through the session layer interface.
b. It provides low-level access to the network adapters by providing data transmission support and some basic adapter management functions
c. It supports communications between applications on different computers by creating sessions, defining data-exchange formats, and providing application-support services
d. It is responsible for establishing logical names on the network, establishing connections between two logical names on the network, and supporting reliable data transfer between computers that have established a session
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It defines how data should be presented to the next receiving layer, packages the data accordingly, and then passes the data to the application through the session layer interface.

19. Bridges operate at the MAC layer (layer 2 of the OSI model.)
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

20. You need to install network adapters in 20 ISA-bus computers. Which rule must you follow when installing the network adapters?
a. All adapters in a computer, including the network adapter, must be set to the same IRQ
b. All adapters in a computer, including the network adapter, must be set to different IRQs
c. All network adapters in all computers on the same network must be set to the same IRQ
d. All network adapters in all computers on the same network must be set to different IRQs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).All adapters in a computer, including the network adapter, must be set to different IRQs

Page 2 of 7