A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. How do you configure a printing pool?
a. Associate one print device with multiple printers
b. Associate multiple print devices with one printer
c. Associate multiple print devices with multiple printers
d. Associate one physical print gear port with multiple printers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Associate multiple print devices with one printer

2. In heavily overloaded networks, cross¬bar switching offers better performance than cell-backplane switching
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

3. You want to connect 2 networks that are both lOBaseT Ethernet networks. The 2 networks are located in separate buildings so that they are approximately 1,000 meters apart. Which media should you use?
a. Type 1 STP Cable
b. RG-58 A/U Coaxial Cable
c. fiber-optic cable
d. wireless infrared
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).fiber-optic cable

4. You install Windows NT Server on a computer, making the computer a backup domain controller in an existing domain. After installation, you discover that you used the wrong domain name. What should you do?
a. Change the domain name by using Control Panel
b. Modify the domain name in the Registry
c. Reinstall Windows NT Server
d. Change the domain name by using the Emergency Repair disk
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Reinstall Windows NT Server

5. In your company, 2 Ethernet Networks are connected with a router. All network connections run TCP/IP. Your new client computer can access only the computers on your side of the router. All other computers are able to access one another. What is the most likely cause of the problem?
a. incorrect termination of the destination network
b. defective network adapter in the router
c. incorrect subnet mask on your client computer
d. malfunctioning repeater
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).incorrect subnet mask on your client computer

6. From your client computer, you are able to access several servers on your 10Base2 Ethernet network. However, you are NOT able to access a server names RED. Other client computers are able to access RED. What is the most likely cause of the problem?
a. There is an incorrect IRQ setting on the network adapter in your client computer
b. There is a break in the cable
c. There is a protocol mismatch between your client computer and RED.
d. An excessive number of collisions are occurring on the media
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).There is a protocol mismatch between your client computer and RED.

7. Most routers can also act as bridges
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

8. Windows Naming Service (WINS)
a. dynamically allocates IP addresses to client computers
b. runs on Windows NT W/S
c. resolves computer names to IP addresses
d. Increases broadcast traffic
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).resolves computer names to IP addresses

9. What must you do to create a printer pool containing four shared printers on your Windows NT Server computer?
a. Set up all the printers to share the same parallel port
b. Set individual printer properties for each printer
c. Set up all printers as network-interface printer devices
d. Specify the same printer driver and settings for all printers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Specify the same printer driver and settings for all printers

10. Assume, you are the administrator of the TUNA domain. You need to allow Lisa from the BASS domain to administrate the TUNA domain while you are on vacation. A one-way trust relationship has been set up so that TUNA trusts BASS. Which group assignments would accomplish your needs?
a. Create a global group in the TUNA domain called Tuna-Admins that contains the BASSWLisa user account. Add the Tuna-Admins group to the local Administrators group in TUNA
b. Create a local group in TUNA called Tuna-Admins that contains the BASSWLisa user account. Add the Tuna-Admins group to the global Domain Admins group in TUNA
c. Create a global group in BASS called Gbl-Admins that contains the Lisa user account. Add the BASS\Gbl-Admins group to the local Administrators group in TUNA
d. Create a local group in BASS called Loc-Admins that contains the Lisa user account. Create a global group in TUNA called Tuna-Admins that contains the BASSWLoc-Admins group. Add the Tuna-Admins group to the local Administrators group in TUNA
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Create a global group in BASS called Gbl-Admins that contains the Lisa user account. Add the BASS\Gbl-Admins group to the local Administrators group in TUNA

Page 1 of 7