A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. You are the administrator of a Windows 2000 Server computer that has FIVE hard disks. Four 100 GB hard disks on the server are configured as a single stripe volume. You want to reconfigure the fourth disk so that the volume is fault tolerant and has as much space possible available for storing data. You want to use only existing hardware. What should you do?
a. Convert the disk to dynamic disk shut doWn and restart the server
b. Backup the data on the stripe volume and delete the stripe volume. Create a raidS volume on the four disks, restore the data to the new raid5 volume
c. Backup the data on the stripe volume and delete the stripe volume. Create a mirror volume, shut down and restart the server. Restore the data to new mirror volumes
d. Backup the data on the stripe volume and delete the stripe
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Backup the data on the stripe volume and delete the stripe volume. Create a raidS volume on the four disks, restore the data to the new raid5 volume

2. You are the administrator of a Windows 2000 Server network that runs in mixed mode. You install a new Windows 2000 Server computer. You create and share a new HP LaserJet 4L printer. Your Windows 2000 Professional client computers can print to the new printer successfully. However, when users try to connect to the printer from Windows NT Workstation 4.0 client computers, they receive the dialog box shown in the exhibit. "The server on which the printer resides does not have a suitable HP LaserJet printer driver installed". You want the printer driver to be installed automatically on the Windows NT Workstation computers. What should you do?
a. Copy the Windows NT 4.0 Printer Drivers to the Net logon shared folders on all Windows NT Server 4.0 computers still configured as BDCs
b. Copy the Windows NT 4.0 printer drivers to the Net logon shared folder on the PDC emulator
c. Change the sharing options on the printer to install additional drivers for Windows NT 4.0 or Windows 2000
d. Copy the Windows NT 4.0 printer drivers to the Winnt\System32\ pri liter s\dri vers folder on the Windows 2000 print server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Change the sharing options on the printer to install additional drivers for Windows NT 4.0 or Windows 2000

3. Your company's network includes Windows 3.1 client computers, Windows 95 client computers, and Windows 2000 Professional client computers. The company's manufacturing facilities run 24 hours per day. The company has developed its own 32-bit application that collects information from the manufacturing process so that workers on one shift can find out that was manufactured during the previous shift. The company wants to make the application available on all of the client computers by using Terminal Service on a Windows 2000 Server computer. This server will not run as a domain controller. You install Terminal Services. The information technology (IT) department needs to be able to remote control users' sessions to support and troubleshoot the application. What should you do to enable the IT department to control users' sessions?
a. Configure the Terminal server to run in Remote Administration mode
b. Grant the IT department Full Control permission to the Remote Desktop Protocol (RDP) on the Terminal server
c. Add the members of the IT department to the Power Users group on the Terminal server
d. Use third-party software to enable remote control of users' sessions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Grant the IT department Full Control permission to the Remote Desktop Protocol (RDP) on the Terminal server

4. You are the administrator of contoso.local domain. You organize the domain into organizational units as shown in the EXHIBIT. You configure the local security options and other settings for the default domain policy object You delegate administration of Michigan and Florida OU. You want to prevent those administrators from creating any other group policy objects with settings that conflict with those you configured.What should you do?
a. From the group policy options from the contoso.local domains set the option not override
b. From the group policy options from the Michigan and Florida OU, set the option not override
c. Block the group policy inheritance for the contoso.local domain
d. Block the group policy inheritance for Michigan and Florida OU
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).From the group policy options from the contoso.local domains set the option not override

5. You are the administrator of a Windows 2000 Server computer. The server contains one network adapter and is a file and print server for critical company resources. You install a second network adpater in the server and connect it to the same network subnet as the first adapter. You want to ensure that the first adapter is used for all network traffic and the second adapter is used only if the first adapter fails or is disconnected from the network. You also want to ensure that the server always has network connectivity even if one network adapter fails. What should you do?
a. Set the second adapters status to disable
b. Configure the first adapter to use a TCP/IP metric of 100
c. Configure the second adapter to use a TCP/IP metric of 25
d. Configure the binding order on the second adapter to bind TCP/IP last
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Configure the second adapter to use a TCP/IP metric of 25

6. You are the administrator of a Windows 2000 domain that has three domain controllers. Each day, you use Windows Backup to perform full backups of each domain controller. You run a script to make changes to account information in Active Directory. As a result of errors in the script, the incorrect user accounts are modified. Active Directory replication then replicates the changes to the other two domain controllers. You want to revert Active Directory to the version that was backed up the previous day. What should you do?
a. On a single domain controller, use Windows Backup to restore the System State data. Shut down and restart the computer
b. Shut down and restart a single domain controller in directory services restore mode. Use Windows Backup to restore the System State data. Run the Ntdsutil utility. Restart the computer
c. Shut down, and restart a single domain controller by using the Recovery Console. Use Windows Backup to restore the System State data. Exit the Recovery Console. Restart the computer
d. Shut down and restart each domain controller by using the Recovery Console. Use Windows Backup to restore the Sysvol folder. Exit the Recovery Console. Restart the computer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Shut down and restart a single domain controller in directory services restore mode. Use Windows Backup to restore the System State data. Run the Ntdsutil utility. Restart the computer

7. Your network uses TCP/IP as the only network protocol. Devices on the network are configured to use IP address from the private 10.0.0.0 range. All the client computers on the network runs Windows 2000 Professional. The network includes Windows 2000 Server computers and UNIX servers. User's print jobs are sent to shared printers on a Windows 2000 Server computer named PrintServ that directs the print jobs to print devices attached directly to the network. You have a high-capacity print device that is attached to one of the UNIX servers. The UNIX computer uses the LPR printing protocol, and it's IP address is 10.1.1.99. The name of the printer queue is GIANT. You want users to be able to connect to this printer from their computers. What should you do?
a. Install Microsoft Print Services for Unix on PrintServ. Create a network printer on users' computers, and specify that the printer URL is LPR://10.1.1.99/ GIANT
b. Install Microsoft Print Services for Unix on users* Computers. Create a network printer, and specify that the printer name is \\10.1.1.99\GIANT
c. Create a network printer on PrintServ, and specify that the printer name is \\16.1.1.99\GIANT. Share this printer and connect to it from users computers
d. Create a local printer on PrintServ. Create a new TCP/IP port for an LPR server at address 10.1.1.99 with a queue name of GIANT. Share this printer and connect to it from users' computers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Create a local printer on PrintServ. Create a new TCP/IP port for an LPR server at address 10.1.1.99 with a queue name of GIANT. Share this printer and connect to it from users' computers

8. You are the administrator of a Windows 2000 Server computer. The server hosts several web sites that have logging enabled. You use a third-party reporting utility to analyze the log files produced by the web sites. You notice that all data from 7:00pm to midnight each night is included in the following day's logfile. You want all data to be included in the correct day's log file. What should you do?
a. Ensure that the log type is set to W3C
b. Change the log rollover property in the website's logging properties
c. Change the time zone setting in the time properties on the web server
d. Configure the time service on the web server to use local system account
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Change the log rollover property in the website's logging properties

9. You are the administrator responsible for security and user desktop settings on your network. You need to configure a custom registry entry for all users. You want to add the custom registry entry into a Group Policy object (GPO) with the least amount of administrative effort What should you do?
a. Configure an ADM template and add the template to the GPO
b. Configure,an INF policy and add the policy to the GPO
c. Configure a Microsoft Windows Installer package and add the package to the GPO
d. Configure RIS to include the registry entry
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Configure an ADM template and add the template to the GPO

10. You want to provide complete redundancy for all data stored on your hardware RAID 5 array. You install second h/w Raid 5. You want to create a mirror set of the original array. However when you right click the free space on new array you see no option to create a new volume or mirrrored volume. What should you do?
a. Convert both to dynamic disks
b. Create an empty extended partition on new disk
c. Create a single unformatted primary partition on new array
d. Format new disk array as a single NTFS primary partition
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Convert both to dynamic disks

Page 1 of 6