A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Parameters of the programs on stack are
a. popped
b. pushed
c. copied
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

22. Thousands of system calls by the operating system are executed per
a. day
b. hour
c. sec
d. min
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).sec

23. Dump of memory of the computer system is examined by the
a. programmer
b. designer
c. debugger
d. engineer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).debugger

24. System calls of operating system is done by
a. programmer
b. caller
c. developer
d. engineer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).caller

25. System calls of the operating system provide interface to
a. programs
b. processes
c. services
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).services

26. One that is not a system call category of the program is
a. process control
b. file generation
c. protection
d. communication
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).file generation

27. Between application programming interface and system calls, there exists
a. relation
b. correlation
c. interfacing
d. portability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).correlation

28. Readfile() function of the operating system program is for
a. creation
b. designing
c. reading
d. writing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).reading

29. Device manipulation is a type of
a. inputs
b. outputs
c. system call
d. processes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).system call

30. The number of categories of system calls are
a. 2 categories
b. 4 categories
c. 6 categories
d. 8 categories
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).6 categories

Page 3 of 4