A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Process control information is the additional information needed by the
a. User
b. Operating System
c. CPU
d. Process
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Operating System

72. Program code is an essential element of the
a. Process
b. System
c. CPU
d. I/O Modules
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).System

73. Operating system's fundamental responsibility is to control the
a. Control of Processes
b. Access of Processes
c. Execution of Processes
d. Termination of Processes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Execution of Processes

74. Process tables manage
a. Systems
b. Processes
c. Procedures
d. Programs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Processes

75. UNIX employs two running states to indicate whether the process is
a. Updating or not
b. Executing or not
c. Completing or not
d. Deleting or not
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Executing or not

76. Context data are data present in register in the processor while the process is
a. Access
b. Control
c. Terminate
d. Executing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Executing

77. Memory pointers includes
a. Register
b. Pointers
c. Buffer
d. Bus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Pointers

78. A listing the sequence of instructions that execute the process is referred as a
a. Trace of the Process
b. Trace of the System
c. Trace of the Program
d. Trace of the Module
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Trace of the Process

79. When a new process is to be added is referred as
a. Process Access
b. Process Creation
c. Process Control
d. Process Execution
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Process Creation

80. Essential element for Process is
a. Time
b. Program
c. Code
d. Process ID
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Process ID