A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. In a multi threaded environment _______.
a. Each thread is allocated with new memory from main memory
b. Main thread terminates after the termination of child threads
c. Every process can have only one thread
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Main thread terminates after the termination of child threads

22. Which of the following statement is not true?
a. Multiprogramming implies multitasking
b. Multi-user does not imply multiprocessing
c. Multitasking does not imply multiprocessing
d. Multithreading implies multi-user
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Multithreading implies multi-user

23. A thread
a. is a lightweight process where the context switching is low
b. is a lightweight process where the context swithching is high
c. is used to speed up paging
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).is a lightweight process where the context switching is low

24. The Purpose of Co-operating Process is __________.
a. Information Sharing
b. Convenience
c. Computation Speed-Up
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

25. Which is not the state of the process ?
a. Blocked
b. Running
c. Ready
d. Privileged
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Privileged

26. A process is
a. program in execution
b. a concurrent program
c. any sequential program
d. something which prevents deadlock
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).program in execution

27. Switching the CPU to another Process requires to save state of the old process and loading new process state is called as __________.
a. Process Blocking
b. Context Switch
c. Time Sharing
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Context Switch

28. Boundary registers ________.
a. Are available in temporary program variable storage
b. Are only necessary with fixed partitions
c. Track the beginning and ending the program
d. Track page boundaries
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Track the beginning and ending the program

29. A Process Control Block(PCB) does not contain which of the following :
a. Code
b. Stack
c. Heap
d. bootstrap program
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).bootstrap program

30. The state of a process is defined by :
a. the final activity of the process
b. the activity just executed by the process
c. the activity to next be executed by the process
d. the current activity of the process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).the current activity of the process

Page 3 of 7