A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Process location tells about the location of
a. Processes
b. Data
c. Files
d. Memory
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Processes

92. When a program is loaded into the memory it is called as
a. Procedure
b. Process
c. Register
d. Table
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Process

93. When a process is released from the pool of execution is called
a. Deletion
b. Updating
c. Execution
d. Exit
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Exit

94. Program counter is the address of the next instruction in the program to be
a. Terminate
b. Control
c. Executed
d. Access
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Executed

95. When the operating system creates a process at the request of the explicit request of another process the action is referred to as
a. Process Creation
b. Process Deletion
c. Process Updating
d. Process Spawning
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Process Spawning

96. When a process is created but has not admitted is called
a. Updated Process
b. New Process
c. Complete Process
d. Control Process
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).New Process

97. A computer program is a passive collection of instructions, while a process is
a. a procedure
b. a data structure technique
c. a data analysis technique
d. an actual execution of those instructions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).an actual execution of those instructions

98. The more privileged mode is often referred as
a. Back End Mode
b. User Mode
c. System Mode
d. Communication Mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).System Mode

99. Allocating memory program of operating system is a
a. process control
b. file management
c. device management
d. information maintenance
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).process control

100. Loading and execution of a programs is
a. process control
b. file management
c. device management
d. information maintenance
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).process control