A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which operating system use write through catches
a. UNIX
b. XENIX
c. ULTRIX
d. DOS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).DOS

62. Which process is known for initializing a microcomputer with its OS
a. cold booting
b. boot recording
c. booting
d. warm booting
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).booting

63. Remote computing services involves the use of timesharing and
a. multiprocessing
b. interactive processing
c. batch processing
d. real time processing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).batch processing

64. Dijkstra's algorithm deals with
a. mutual exclusion
b. deadlock recovery
c. deadlock avoidance
d. cache coherence
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).deadlock avoidance

65. Daisy chain is a device for
a. connecting a number of controllers to a device
b. connecting a number of controllers to a device
c. all of above
d. none of above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).connecting a number of controllers to a device

66. A series of statements explaining how the data is to be processed is called
a. instruction
b. compiler
c. program
d. interpretor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).program

67. A hardware device which is capable of executing a sequence of instructions, is known as
a. CPU
b. ALU
c. CU
d. Processor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Processor

68. With multiprogramming, ______ is used productively.
a. time
b. space
c. money
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).time

69. What must reside in the main memory under all situations in a resident - OS computer?
a. Linker
b. Loader
c. Assembler
d. Compiler
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Loader

70. Where does a computer add and compare data?
a. Hard disk
b. Floppy disk
c. CPU chip
d. Memory chip
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CPU chip