A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

561. Computer document which act as a contract between the developer and the customer is
a. SDD
b. DFD
c. SRS
d. DOS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).SRS

562. One component which contains nearly all GUI programs will have
a. frame
b. mouse
c. monitor
d. button
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).frame

563. Requested files used by web are stored in memory
a. ROM
b. RAM
c. cache
d. PROM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).cache

564. A GUI is a
a. hardware
b. language interpreter
c. software interface
d. operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).software interface

565. Function which is used to read strings is
a. getch()
b. getc()
c. getstr()
d. gets()
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).gets()

566. Tag which is used for adding comments is
a. ! - -
b. //
c. - - !
d. * *
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).//

567. Highest layer of network abstraction contains
a. gateway
b. repeater
c. router
d. bridge
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).gateway

568. Process in which a program is written to respond to the button clicks, menu selections, and other actions of user in whatever order is termed as
a. event-driven programming
b. action-driven programming
c. user-driven programming
d. mouse-driven programming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).event-driven programming

569. Three software parts of a GUI program are
a. window, button, mice
b. GUI components, graphics, codes
c. GUI components, event listeners, application code
d. frames, code, event
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).GUI components, event listeners, application code