A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which RAID level refers to disk mirroring?
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1

2. The amount of time required to read a block of data from a disk into memory is composed of seek time, rotational latency, and transfer time. Rotational latency refers to
a. the time its takes for the platter to make a full rotation
b. the time it takes for the read-write head to move into position over the appropriate track
c. the time it takes for the platter to rotate the correct sector under the head
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).the time its takes for the platter to make a full rotation

3. ______ is used in operating system to separate mechanism from policy.
a. Single level implementation
b. Two level implementation
c. Multi level implementation
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Two level implementation

4. I/O hardware contains
a. Bus
b. Controller
c. I/O port and its registers
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the mentioned

5. The data-in register of I/O port is
a. Read by host to get input
b. Read by controller to get input
c. Written by host to send output
d. Written by host to start a command
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Read by host to get input

6. The host sets _____ bit when a command is available for the controller to execute.
a. write
b. status
c. command-ready
d. control
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).command-ready

7. When hardware is accessed by reading and writing to the specific memory locations, then it is called
a. port-mapped I/O
b. controller-mapped I/O
c. bus-mapped I/O
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).none of the mentioned

8. Device drivers are implemented to interface
a. character devices
b. block devices
c. network devices
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

9. Which hardware triggers some operation after certain programmed count?
a. programmable interval timer
b. interrupt timer
c. programmable timer
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).programmable interval timer

10. The device-status table contains
a. each I/O device type
b. each I/O device address
c. each I/O device state
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

Page 1 of 9