A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Linux uses a time-sharing algorithm
a. to pair preemptive scheduling between multiple processes
b. for tasks where absolute priorities are more important than fairness
c. all of the mentioned
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).to pair preemptive scheduling between multiple processes

2. First linux kernel which supports the SMP hardware was
a. linux 0.1
b. linux 1.0
c. linux 1.2
d. linux 2.0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).linux 2.0

3. Which one of the following linux file system does not support journaling feature?
a. ext2
b. ext3
c. ext4
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ext2

4. Which binary format is supported by linux?
a. a.out
b. elf
c. both a.out and ELF
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both a.out and ELF

5. Which one of the following bootloader is not used by linux?
a. GRUB
b. LILO
c. NTLDR
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).NTLDR

6. The first process launched by the linux kernel is
a. init process
b. zombie process
c. batch process
d. boot process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).init process

7. Which desktop environment is not used in any linux distribution?
a. gnome
b. kde
c. unity
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the mentioned

8. Standard set of functions through which interacts with kernel is defined by
a. system libraries
b. kernel code
c. compilers
d. utility programs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).system libraries

9. Linux is
a. single user, single tasking
b. single user, multitasking
c. multiuser, single tasking
d. multiuser, multitasking
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).multiuser, multitasking

10. Which one of the following is not a linux distribution?
a. debian
b. gentoo
c. open SUSE
d. multics
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).multics

Page 1 of 31