A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. ISR is the interrupt program that stands for?
a. interrupt software routine
b. internally service routine
c. internal service routine
d. interrupt service routine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).interrupt service routine

72. One that is not a part of a computer system is
a. hardware
b. operating system
c. users
d. vendors
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).vendors

73. Along with kernel, operating system also contains
a. system application
b. software application
c. hardware resources
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both a and b

74. Job pool is the program of the operating system that is located in
a. RAM
b. ROM
c. hard disk
d. CD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).hard disk

75. One nibble is the collection of
a. 2 components
b. 4-bits
c. 7-bits
d. 8-bits
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).4-bits

76. One that is referred as main memory is called
a. RAM
b. ROM
c. hard disk
d. CD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).RAM

77. NUMA related to computers, is an abbreviation of
a. uniform memory access
b. non uniform memory access
c. under memory access
d. non uniform module access
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).non uniform memory access

78. A process needs
a. through put to execute
b. timer to execute
c. resources to execute
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).resources to execute

79. An executed program of the computer system is called?
a. trap
b. process
c. program
d. interrupt
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).process

80. Dual core processors are the processors having
a. 1 Processor
b. 2 Processors
c. 3 Processors
d. 4 Processors
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2 Processors