A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. One that is not a operating system mode is
a. user mode
b. kernel mode
c. supervisor mode
d. system mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).system mode

52. Dynamic random access memory with battery backup is
a. RAM
b. NVRAM
c. VNRAM
d. NVROM
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).NVRAM

53. MB memory storage stands for?
a. meta byte
b. Meta data
c. mega byte
d. mega bit
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).mega byte

54. First process that is executed by operating system during booting is
a. init
b. initl
c. mint
d. start
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).init

55. Multiprocessor environment of the computer system uses
a. parallel resources
b. dedicated resources
c. shared resources
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).shared resources

56. A software generated interrupt caused by an error during program execution is called?
a. a trap
b. a program
c. a process
d. a malware
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).a trap

57. DMA is the part of computer system which is the abbreviation of?
a. dynamic memory address
b. direct memory access
c. dynamic memory access
d. direct memory address
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).direct memory access

58. Quad core processors are the processors having
a. 1 Processor
b. 2 Processors
c. 3 Processors
d. 4 Processors
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).4 Processors

59. Each blade server of the computer system has its own
a. memory
b. hardware
c. programs
d. operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).operating system

60. One byte memory storage is a collection of
a. characters
b. nibble
c. bits
d. words
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).bits

Page 6 of 54