A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Process synchronization of programs is done by
a. input
b. output
c. operating system
d. memory
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).operating system

42. After fetching an instruction, the computer
a. Store it
b. decodes it
c. execute it
d. delete it
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).decodes it

43. More devices can be connected to computer system through
a. buffers
b. interrupt
c. registers
d. controllers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).controllers

44. System resources of computer system can be utilized better in
a. single program environment
b. dual program environment
c. core environment
d. multi program environment
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).multi program environment

45. Static programs of the computer system are stored in
a. RAM
b. ROM
c. hard disk
d. CD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ROM

46. High performance computing of the computer system tasks are done by
a. node clusters
b. network clusters
c. Beowulf clusters
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Beowulf clusters

47. Octa-core processor are the processors of the computer system that contains
a. 2 processors
b. 4 processors
c. 6 processors
d. 8 processors
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).8 processors

48. Secondary memory of the computer system is able to store
a. program
b. data
c. instructions
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

49. Control processing unit loads instructions that are executed from
a. hardware
b. shared resources
c. memory
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).memory

50. For running TOPS-20 kernel simulator that is mainly used is
a. DECSYSTEM-23
b. DECSYSTEM-22
c. DECSYSTEM-21
d. DECSYSTEM-20
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).DECSYSTEM-20

Page 5 of 54