A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Kernel mode of the operating system is also called
a. user mode
b. system mode
c. supervisor mode
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).supervisor mode

32. Multi-processor systems of the computer system has advantage of
a. cost
b. reliability
c. uncertainty
d. scalability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).reliability

33. Time sharing systems of the computer system have
a. clusters
b. nodes
c. file system
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).file system

34. One megabyte memory storage in the form of bytes is equal to
a. 1024 bytes
b. 1024 kilo bytes
c. 1056 bytes
d. 1058 kilo bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1024 kilo bytes

35. One that is not a type of multiprocessor of the computer system is
a. dual core
b. blade server
c. clustered system
d. single core
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).single core

36. Beowulf clusters of the computer system are linked through
a. LAN
b. WAN
c. PAN
d. TAN
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).LAN

37. One that is not a peripheral device of the computer system is
a. keyboard
b. mouse
c. printer
d. register
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).register

38. Instructions that are requested by the system are first
a. fetched
b. decoded
c. executed
d. deleted
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).fetched

39. Each node in clustered system of the computer system monitors
a. itself
b. One other node
c. neighboring node
d. One or more nodes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).One or more nodes

40. A bit that selects the mode of the operating system is called
a. kernel bit
b. user bit
c. mode bit
d. system bit
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).mode bit

Page 4 of 54