A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Each user of the computer system that uses computer services has at least
a. 1program
b. 2programs
c. 3programs
d. 4programs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1program

22. Clusters of the computer system can be used more efficiently using
a. serialization
b. parallelization
c. LAN
d. WAN
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).parallelization

23. A properly designed operating system must ensure that an incorrect (or malicious) program cannot cause other programs to execute
a. incorrectly
b. Correctly
c. both a and b
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).incorrectly

24. Table of pointers for interrupt to be executed contains the
a. interrupts
b. programs
c. addresses
d. compilers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).addresses

25. The user view of the system depends upon the
a. CPU
b. software
c. hardware
d. interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).interface

26. Memories are normally classified according to their
a. speed
b. cost
c. indexes
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

27. SCSI system is the abbreviation of the
a. small common-system interface
b. small common-system interaction
c. small computer-system interface
d. small computer-system interaction
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).small computer-system interface

28. Multi-processing systems of the computer system are of
a. 2 types
b. 3 types
c. 4 types
d. 5 types
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2 types

29. Clustered computer systems are normally linked via
a. LAN
b. WAN
c. PAN
d. TAN
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).LAN

30. Kernel mode of operating system runs when the mode bit is
a. 1
b. 0
c. x
d. undefined
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).0

Page 3 of 54