A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Controller of the computer system transfers data from device to
a. buffers
b. cache
c. registers
d. indexes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).buffers

12. When many users accesses mainframes, this approach is called as
a. resource allocation
b. word processors
c. dedicated resources
d. interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).resource allocation

13. Accessing same data from storage of the computer system is provided by
a. serial clusters
b. parallel clusters
c. Beowulf clusters
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).parallel clusters

14. To start an I/O operation the device driver loads the appropriate register into?
a. memory
b. Secondary storage
c. Device Controller
d. Arrays
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Device Controller

15. Symmetric multiprocessing architecture of the computer system uses shared
a. bus
b. memory
c. processors
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both a and b

16. In asymmetric clustering other machines perform operations while one machine is in
a. hot standby mode
b. standby mode
c. reset mode
d. undefined mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).hot standby mode

17. The ability to continuously providing service proportional to the level of surviving hardware
a. graceful upgradation
b. degradation
c. upgradation
d. graceful degradation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).graceful degradation

18. Secondary memory of the computer system is also called
a. non volatile
b. volatile
c. reserved
d. small
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).non volatile

19. Environment in which programs of the computer system are executed is:
a. operating system
b. nodes
c. clustered system
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).operating system

20. One word memory storage is the collection of
a. 2 bytes
b. 4 bytes
c. 7 bytes
d. 8 bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).4 bytes

Page 2 of 54