A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Dual core processor system of the computer system has
a. 2cores
b. 3cores
c. 4cores
d. 5cores
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).2cores

92. All jobs of OS are not kept in main memory due to its small size so where they resides on disk
a. in RAM
b. in job pool
c. in ROM
d. in CD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).in job pool

93. Loading of the operating system at the start is also called
a. versatile machine
b. clouding
c. versatile memory
d. booting
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).booting

94. Operating system of the computer system has simultaneously
a. 2 jobs
b. 3 jobs
c. 4 jobs
d. many jobs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).many jobs

95. In symmetric multiprocessing system N number of CPU can run
a. N-1 processes
b. N+1 processes
c. N processes
d. N-2 processes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).N processes

96. A chip that allows a storage device to communicate with operating system is known as
a. Small Computer Systems Interface (SCSI)
b. Device Driver
c. I/O Structure
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Small Computer Systems Interface (SCSI)

97. During execution how many interrupts are made per block?
a. one
b. two
c. three
d. four
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).one

98. With multiprocessor approach of the computer system work is done in
a. more time
b. less time
c. uncertainty
d. scalability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).less time

99. For avoiding programs of the operating system to get stuck, system users use
a. trap
b. timers
c. process
d. programs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).timers

100. Initial program that run for starting the system is called?
a. virtualization
b. control program
c. bootstrap program
d. compilers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).bootstrap program